108 نتیجه برای نوع مطالعه: پژوهشي
آقا حامد نصرتی، دکتر موسی شمسی، آقا مرتضی فرهید، دکتر محمدحسین صداقی،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
سنسورهای بیسیم و شبکههای سنسوری بیسیم اخیراً در جوامع علمی به طور جدی مطرح شدهاند. این امر متأثر از توسعه روزافزون قطعات ریزمقیاس در مهندسی است که بسیاری از کاربردها را میسر میسازند. پژوهشهای فراوانی در راستای استفاده از این سنسورها و امکان ساماندهی آنها در قامت یک شبکه انجام و راهحلهای متفاوتی برای این مساله پیشنهاد شدهاند. یک روش ابداعی برای مدل کردن شبکههای سنسوری بیسیم، مدلسازی تطبیقی توزیع شده است. در این مدل، پردازش به صورت توزیعشده انجام
میشود. شبکهی تطبیقی مجموعهای از گرهها با قابلیت تطبیق و آموزش است. هر گره با گرههای مجاور تبادل داده انجام میدهد تا در نهایت شبکه بتواند یک مسالهی تخمین یا استنتاج را به طور توزیعشده حل کند. در این مقاله ابتدا جایگاه پردازش تطبیقیِ توزیعشده تبیین میشود، سپس راهکارهای ارائه شده برای مدلسازی تطبیقی، بررسی و نتایج شبیهسازی آنها با یکدیگر مقایسه میگردد.
FA محمد جواد خسروجردی، FA جعفر طاهری کلانی،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
در این مقاله یک رویکرد کنترلی غیرخطی بر مبنای روش لیاپانوف برای حل مسأله ردیابی یک ربات متحرک چرخ دار در حضور نامعینی های پارامتری مدل سینماتیک و دینامیک ربات ارائه می گردد. به منظور بهبود عملکرد ربات در حضور نامعینی های موجود در مدل سینماتیک و دینامیک، این نامعینی ها به صورت اغتشاش مدل شده و با استفاده از نوع تعمیم یافته ای از رویتگر اغتشاش مبتنی بر LMI تخمین زده می شوند و در نهایت این تخمین ها در طراحی قوانین کنترل جهت جبران اثر اغتشاش مورد استفاده قرار می گیرند. با ارایه نتایج شبیه سازی نشان داده می شود که ربات در حضور نامعینی های ناشی از تغییرات سرعت لغزشی از کارایی مطلوبی برخوردار است.
بهزاد مظفری تازه کند،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
در این مقاله یک روش برای کاهش اثر نویز در تخمین کانال بر مبنای تبدیل ویولت و تبدیل فوریه ارائه میشود. در این مقاله فرض بر این است که طول زمانی پاسخ ضربهی کانال محدود و معلوم میباشد. روش پیشنهادی از دو مرحله تشکیل شده است. در این روش ابتدا از زیرحاملهای معینی بهعنوان پایلوت در هر سمبل OFDM بهصورت شانهای بهمنظور تخمین کانال استفاده میشود و در گیرنده بر اساس این پایلوتها و تبدیل DFT تخمین اولیهای از کانال انجام میشود سپس در فاز دوم از تخمین بهدست آمده در فاز قبلی عکس فوریهی N نقطهای گرفته و پاسخ ضربهی کانال در حوزهی زمان محاسبه میشود با توجه به این که N عدد بزرگی نسبت به طول کانال میباشد لذا پاسخ زمانی بهدست آمده شامل دو بخش است بخش اول پاسخ نویزی کانال بوده و بخش دوم فقط از نویز تشکیل شده است. برای حذف یا کاهش اثر نویز موجود، از یک حد آستانه استفاده میشود. این حد آستانه توسط دادههای موجود در بخش دوم و بر اساس میانهی آماری محاسبه میگردند. بخش دوم پاسخ کانال توسط تبدیل ویولت به دو مولفهی پایینگذر(ضرائب تقریب) و بالاگذر(ضرائب جزئی) تجزیه میشود و از ضرائب جزئی برای محاسبه حد آستانه استفاده میشود. بر مبنای حد آستانهی بهدست آمده عمل نویززدایی در بخش اول تخمین کانال انجام میگیرد. روش ارائه شده بهازای انواع مدولاسیونهای به کار برده شده بررسی میشود و همچنین با تغییر فاصلهی پایلوتها ملاحظه میگردد که نتایج خوبی بهدست میآید این نتایج با روش LS3 و روش پیشنهادی آقای Lee مقایسه میشوند.
آقای اردشیر محمدزاده، آقای محمد منثوری، پروفسور محمد تشنه لب، دکتر مهدی علیاری،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
در این مقاله کنترل فازی تطبیقی مستقیم با محدودیتهای کمتر روی بهرهی کنترلی برای دستهای از سیستمهای غیرخطی تک ورودی- تک خروجی مطرح می-باشد و یک سیستم فازی نوع دوم بازهای ساده شده ارائه شده است. قانون تطبیق بر اساس پایداری لیاپانوف میباشد، که کراندار ماندن پارامترهای تطبیقی و خطای ردیابی را تضمین مینماید. با توجه به اینکه علاوه بر پارامترهای بخش تالی، پارامترهای توابع تعلق یعنی مراکز و عرض توابع نیز تنظیم میشوند، خطای تخمین بسیار کوچک و قابل صرفنظر کردن است. ضمن اینکه توابع تعلق کمتری هم لازم داریم. شبیهسازیهایی که روی سیستمهای پاندول معکوس و سیستم تعلیق مغناطیسی انجام شده است، گویای قابلیت کنترلکنندهی مطرح شده در این مقاله است. در حضور نویز، ردیابی ورودی مرجع، به خوبی صورت گرفته و خطای ردیابی بسیار پایین میباشد.
مرضیه باروتکار، اکبر غفارپور،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
اخیراً مسیریابی در VANET به دلیل خصوصیات منحصر به فرد این شبکه ها از جمله عدم محدودیت انرژی، سرعت بالای خودروها توجه چشمگیری پیدا کرده است. از این رو بدلیل سرعت بالای تغییر توپولوژی شبکه در این شبکه ها، طراحی الگوریتمهای مسیریابی ویژه به نام الگوریتمهای مسیریابی فرصت طلبانه خصوصاً در محیط های شهری بسیار چالش برانگیز است. در این الگوریتمها، ارسال دادهها به خودروهای مورد نظر با مکانیزم ذخیره- حمل و سپس ارسال انجام می شود. اغلب الگوریتم های مسیریابی فرصت طلبانه برای افزایش نرخ تحویل از ارسال پیام ها به صورت سیل آسا بهره می گیرند در حالی که به سربار ناشی از آن توجهی نمی کنند. از این رو در این مقاله الگوریتم RLHOR برای کاهش سربار، پایدارترین مسیر را با بررسی پایداری لینکهای میانی برحسب طول عمر لینکهای ارتباطی، موقعیت و جهت حرکت خودروهای میانی و تاریخچه تحویل پیامها توسط آنها جستجو میکند. توسط ارزیابی نتایج سناریوهای مختلف در شبیه ساز ONE، نشان داده شده است که پروتکل پیشنهادی نسبت به پروتکلهای مرسوم دیگر بهتر عمل می کند. آن در سناریوهای خلوت نه تنها نرخ تحویل را افزایش داده، بلکه سربار و میزان اتلاف دادهها را نیز کاهش می دهد.
حسین شایقی، مهدی قاسمی،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
در این مقاله با استفاده از الگوریتم اجتماع ذرات تخصیص یافته پیشنهادی به جایابی ادوات TSCS و SVC بمنظور حداکثر کردن سود و کاهش تلفات شبکه قدرت پرداخته شده است. اصول اولیه این مقاله استفاده از پخش بار بهینه و الگوریتم پیشنهادی است. در ابتدای امر حداکثر میزان بارپذیری شبکه نمونه با استفاده از یک روش پیشنهادی بر مبنای استفاده از پخش بار بهینه مشخص شده و سپس این ادوات با استفاده از الگوریتم اجتماع ذرات تخصیصیافته پیشنهادی برای کاهش هزینه تولید توان و کاهش میزان تلفات با در نظر گرفتن هزینه ادوات و سطوح بار مختلف در شبکه نمونه 30 شینه IEEE جایابی شده است. بمنظور مقایسه و تحلیل اقتصادی نتایج و تشریح سرمایهگذاری مورد نیاز از شاخص NPV و برای ارزیابی فنی نتایج نیز از شاخصهای تلفات، حداکثر بار مورد تقاضای ممکن و انحراف ولتاژ شینها استفاده شدهاست. نتایج حاصل نشان میدهند که استفاده ترکیبی از TCSC و SVC در شبکه میتواند شاخصهای بهره-برداری از شبکه قدرت را بهتر بهبود ببخشد.
آقای مجید حسین پور، دکتر مصطفی محمدیان، دکتر علی یزدیان ورجانی،
دوره 1، شماره 2 - ( 10-1392 )
چکیده
در این مقاله عملکرد موازی اینورترهای سه فاز چهار ساق در حضور بارهای نامتعادل و غیرخطی به روش کنترل افتی بررسی شده است. جهت کنترل اینورترهای موازی بایستی برای اینورتر دو حلقه کنترلی داخلی جریان و خارجی ولتاژ طراحی گردد. در این مقاله جهت حصول اطمینان از عملکرد مناسب سیستم پیشنهادی در حضور بارهای نامتعادل و غیرخطی، کنترلکننده تناسبی برای حلقه داخلی جریان و کنترل کننده تناسبی-رزونانسی برای حلقه خارجی ولتاژ پیشنهاد و طراحی شده است. سیستم کنترل تقسیم توان اینورترهای موازی شامل حلقه کنترل افتی و امپدانس خروجی مجازی میباشد. سیستم پیشنهادی توانایی تغذیه بارهای متعادل، نامتعادل و غیرخطی را داشته و به همراه تقسیم توان دقیق بین اینورترهای چهارساق موازی، ولتاژ سینوسی مناسبی را در دو سر بارها تامین میکند. نتایج شبیهسازی عملکرد مناسب سیستم پیشنهادی را نشان میدهند.
خانم صفیه السادات شیخعلیشاهی، آقای سجاد آقاسی زاده شعرباف، دکتر مهدی میرزایی، دکتر رحیم خوشبختی سرای،
دوره 1، شماره 2 - ( 10-1392 )
چکیده
استراتژی کنترلی در خودروهای هیبرید الکتریکی تعیین کننده میزان مصرف انرژی توسط هر یک از موتورهای الکتریکی واحتراقی جهت تامین توان مورد نیاز خودرو در هر موقعیت می باشد. یکی از نرمافزارهای متداول برای شبیه-سازی رفتار و میزان مصرف سوخت خودروهای هیبریدی نرمافزار ADVISOR میباشد. در این تحقیق با استفاده از معادلات غیرخطی حاکم بر این نرمافزار و برنامه نویسی جانبی سعی شده تا عملکرد یک کنترل کننده با استراتژی کمک الکتریکی بهینه گردد. معیار بهینهسازی پارامترهای سیستم کنترلی، کمینه کردن مصرف سوخت خودرو ضمن نگهداری آلایندهها در زیر سطح استاندارد یورو3 و حفظ مشخصات حرکتی خودرو میباشد. بدین منظور شبیهسازی یک خودروی هیبرید موازی در دو سیکل حرکتی تهران و سیکل حرکتی آمریکا (FTP) انجام شد و پارامترهای کنترلکننده به کمک الگوریتم ژنتیک در حضور قیود حاکم به صورت بهینه انتخاب شدند. نتایج نشان میدهد که بهینهسازی پارامترهای کنترل-کننده در هر سیکل حرکتی موجب کاهش مصرف سوخت ضمن ارضای قید استاندارد آلایندگی یورو 3 و دیگر قیدهای حرکتی میشود. ضمنا با توجه به مشخصات و خصوصیات هر سیکل حرکتی، اعداد مختلفی به عنوان مقادیر بهینه استخراج شدهاند که نشان از وابسته بودن پارامترهای کنترل کننده به سیکل حرکتی می باشد.
مهندس مصطفی رضایی، دکتر حمید فرخی،
دوره 1، شماره 2 - ( 10-1392 )
چکیده
در این مقاله یک الگوریتم کنترل توان چند منظوره جدید ارائه شده است که در آن بروزرسانی توان تنها با استفاده از اطلاعات محلی انجام میگیرد. الگوریتم از تکنیکهای بهینهسازی چند منظوره بهره گرفته است. اهداف این تکنیک بگونه ای تعیین شده اند که نه تنها توان ارسالی را در حد مینیمم نگه میدارد، بلکه از یکسو مقدار SIR کاربران را در حد قابل قبولی قرار داده و از سوی دیگر نوسانات SIR دریافتی را تا حد ممکن کاهش میدهد. مشخصات همگرایی روش پیشنهادی در دو حالت تئوری و شبیهسازی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند که نه تنها میانگین توان ارسالی کاهش یافته بلکه در مقایسه با دیگر الگوریتمهای کنترل توان از سرعت همگرایی بالایی برخوردار است. سپس با معرفی نسخه کاربردی الگوریتم آن را با دو روش B-BPC ( FSPC) و MOTDPC مقایسه نمودهایم. نتایج شبیهسازی نشان میدهند سرعت همگرایی و میانگین مصرف توان نسبت به الگوریتمهای عملی موجود ارتقاء یافته است.
امیر حبیب زاده شریف، محمد سلیمانی،
دوره 1، شماره 2 - ( 10-1392 )
چکیده
اتصالات نوری، به عنوان جایگزینی مناسب برای اتصالات الکتریکی در بوردها و تراشه های کامپیوتری، توسط فوتونیک سیلیکونی مجتمع مبتنی بر تکنولوژی CMOS قابل تحقق هستند. موجبر شیاری عایقی، به عنوان یکی از جدیدترین ساختارهای موجبر نوری، می تواند زیرساخت قطعات پسیو و اکتیو این مدارهای مجتمع را تشکیل دهد. قطعات پسیو دارای رفتار خطی هستند. از اثرات غیرخطی در موجبرهای فوتونیک سیلیکونی نیز می توان به منظور تحقق قطعات اکتیو تمام-نوری مثل لیزر، تقویت کننده و مدولاتور استفاده کرد. از طرفی، Si-nc:SiO2 به عنوان ماده ای جدید، دارای خاصیت غیرخطی قوی تری نسبت به Si است. نتایج تحلیل های تمام-موج موجبر شیاری در رژیم های خطی و غیرخطی نشان می دهند که ناحیه شیار این موجبر می تواند ضمن جای دادن Si-nc:SiO2، شدت نور بالایی نیز داشته باشد. بنابراین، این موجبر از طریق دو عامل رفتارهای غیرخطی را تشدید می نماید.
دکتر سحرانه قائمی، خانم فرناز قنبرپور،
دوره 1، شماره 2 - ( 10-1392 )
چکیده
در این مقاله روشی برای طراحی کنترلکننده درچارچوب کنترل تطبیقی مدل مرجع وفیدبک خروجی تطبیقی، با استفاده از تابعی از خطای تعقیب مسیر و کنترل تناسبی برای دستهای از سیستمهای خطی پیوسته با تاخیرهای متعدد متغیر با زمان در حالت، ارائه شده است. کنترلکننده پیشنهادی علاوه بر اینکه نسبت به تاخیرهای نامعین، متعدد و متغیر با زمان فرایند و اغتشاش خارجی با کرانهای نامعین مقاوم است، تاثیر قابل ملاحظهای در بهبود رفتار حالت دائم و عملکرد گذرای سیستم حلقه بسته دارد. اثبات پایداری سیستم حلقه بسته و همگرایی خطا، با استفاده از تابع لیاپانوف-کراسفسکی مناسبی صورت گرفته است. نتایج شبیهسازی، نشاندهنده کارایی کنترلکنندهی پیشنهادی میباشد.
بهزاد مظفری تازه کند،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
آنالیز مولفههای مستقل و استفاده از آن در حل مسئله جداسازی کور سیگنالهای منبع یکی از مهمترین مسائلی است که در دههی اخیر توجه زیادی از محققین شاخههای مختلف علوم مهندسی را به خود جلب کرده است. در این آنالیز خواص آماری مراتب بالا برای جداسازی کور سیگنالها بهکار گرفته میشود. در این مقاله جداسازی سیگنالهای منبع که در یک محیط نویزی با هم ترکیب شدهاند مورد توجه قرار گرفته است و از تابع خودهمبستگی غیرخطی سیگنالهای منبع در حوزه ویولت بهعنوان تابع هدف استفاده شده و با استفاده از الگوریتم LMS1 نقطهی ماکزیمم این تابع محاسبه میشود. ابتدا ضرائب ویولت گسستهی مربوط به سیگنالهای مرکب نویزدار محاسبه شده و سپس بر مبنای ضرائب تقریب بهدست آمده از تجزیهی ویولت و الگوریتم LMS، نقطهی ماکزیمم تابع هدف مورد نظر محاسبه شده و در نتیجه ضرائب فیلتر تخمین بهدست میآیند. سپس با استفاده از این فیلتر سیگنالهای منبع از هم جدا میشوند. از دو پارامتر 1) شاخص بازده و 2) نسبت سیگنال به تداخل و اثر گذاری نویز، برای نشان دادن کارایی الگوریتم ارائه شده، استفاده میشود. نتایج شبیهسازی در سه قسمت براساس سیگنالهای تصادفی گوسی، سیگنالهای صحبت و سیگنالهای الکتروکاردیوگرام نشان داده شدهاند. در این مقاله اثر سطح تجزیه در حوزهی ویولت نیز مورد توجه قرار گرفته است. در انتها نتایج بهدست آمده با الگوریتم جدید (NoisyNA)Shi مقایسه میشود. ملاحظه میشود که بهدلیل استفاده از تبدیل ویولت و افزایش میزان همبستگی غیرخطی در این حوزه، نتایج بهتری بهدست میآید.
دکتر اسماعیل نجفی اقدم، مهندس محمد هنرپرور،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
با توسعه روز افزون ارتباطات نسل های جدید که به امتداد حضور استانداردهای قبلی در دوران تکامل تدریجی خود بسر می برد، بکارگیری مدارات گیرنده چند استانداردی گزینه ای مطلوب برای صرفه جویی در توان و مساحت محسوب می گردد. بدلیل ضعف نسبی تکنولوژی های جدید زیر دهم میکرومتر در ساخت مدارات مجتمعCMOS نوع آنالوگ، طراحی بخش های مختلف گیرنده های چند استانداردی قابل تنظیم خصوصا در قسمت پیشانی گیرنده های مخابرات بی سیم از چالش های جدی می باشد. در این تحقیق، ساختار یک مدولاتور دلتا سیگما قابل پیکر بندی مجدد بعنوان یکی از قسمت های کلیدی مدارات پیشانی گیرنده چند استانداردی مطالعه، طراحی، توسعه و شبیه سازی شده است. در طراحی مدولاتور مذکور از سه ایده نوین برای کاهش توان مصرفی به تناسب استاندارد مورد نیاز کاربر استفاده شده است. در تکنیک اول تعداد تقویت کننده های(آپ امپ) لازم برای افزایش درجه مدولاتور کاهش یافته و با استفاده از تکنیک بهبود شکل دهی نویز، یکی از آپ امپ ها با مقایسه کننده حلقه مشترکا بکار گیری شده است، در تکنیک دوم با تغییر توابع تبدیل سطح سیستم و انتقال نقطه جمع کنندگی در پیاده سازی ساختار مسیر مستقیم(FF ) به ورودی طبقه ماقبل از مصرف توان و محدودیت سرعت گلوگاهی جمع کننده اجتناب شده است، و نهایتا با بکار گیری ساختار هببریدی بطوریکه پیاده سازی طبقه اول زمان پیوسته و طبقات بعدی بصورت زمان گسسته باشد، از نیازمندی مصرف توان مدار نمونه بردار و تقویت کننده گره تفریق گر ورودی مدولاتور، بطور قابل ملاحظه ای کاسته خواهد شد. شبیه سازی سطح سیستم ساختار پیشنهادی چند استانداردی با قابلیت پیکربندی جدید، نشان دهنده بهبود قابلیت مدار و بر آورده کردن مشخصات سه استاندارد نمونه GSM، WCDMA و WLAN با نوید توان مصرفی کمتر در مقایسه با موارد مشابه قبلی می باشد.
سیدرضا احمدی، کاظم مظلومی،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
در این مقاله معیار سطوح معادل در حوزه زمان که نتیجه نگاشت منحنی توان-زاویه به منحنی توان-زمان میباشد جهت شناسایی نوسان توان پایدار و ناپایدار معرفی شده است. عملکرد این الگوریتم برای سیستم تک ماشین به شین بینهایت بررسی شده است که نتایج به دست آمده منطبق بر معیار سطوح معادل منحنی توان-زاویه میباشد ولی در سیستمهای چند ماشینه این الگوریتم در تمامی حالات درست عمل نمیکند. برای این منظور در سیستمهای چند ماشینه از معیار بسط یافته این الگوریتم که بر مبنای تبدیل شبکه به دو دسته ماشینهای بحرانی و غیربحرانی میباشد استفاده شده است. با توجه به اینکه استفاده از معیار سطوح معادل در حوزه زمان به صورت یک الگوریتم محلی برای همه ژنراتورهای شبکه پاسخ جامع و درستی نمیدهد، این معیار را برای سیستم چند ماشینه به صورت گسترده یعنی استفاده از اطلاعات توان خروجی همه ژنراتورهای شبکه که توسط واحدهای اندازهگیری فازور PMU به مرکز کنترل ارسال میشود اعمال شده است. این روش بر روی یک شبکه نمونه با استفاده از نرم افزار Digsilent شبیه سازی شده، که نتایج حاصل نشان دهنده صحت، دقت و سرعت بالای روش پیشنهادی میباشند.
عسگر عزیزی، سیروس بیباک، حمید نوری سولا، محمد علی بادامچی زاده،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
مدل غیرخطی موشک از یک سو دارای پارامترهای آئرودینامیکی فاقد قطعیت بوده و از سوی دیگر در عمل در معرض اغتشاشات قرار دارد. سیستم کنترلی اتوپایلوت باید بتواند پایداری و عملکرد مطلوب سیستم را با وجود این عدم قطعیتها (نامعینیها) و اغتشاشات حفظ کند. پاسخ سریع، خطای کم، مقاوم بودن سیستم و کارآیی مناسب از جمله نکاتی هستند که باید در طراحی اتوپایلوت مورد توجه قرار گیرند. به دلیل اهمیت کنترل موشک، روشهای مختلفی برای طراحی اتوپایلوت ارائه شده است. در این مقاله روش جدیدی برای کاهش خطای ردیابی و افزایش مقاومت سیستم پیشنهاد میشود. این روش مبتنی بر ساده سازی طراحی بر پایهی تکنیک گام به عقب است. برای کاهش خطای ردیابی ناشی از ساده سازی مدل موشک از یک مشاهدهگر اغتشاش غیرخطی برای تخمین عدم قطعیتهای موجود در برخی از پارامترهای سیستم و اغتشاشات موجود در خروجی و بهروز کردن سیگنال مرجع استفاده شده است. مزیت روش ارائه شده این است که به طور کامل انعطافپذیر بوده و میتواند با روشهای خطی و غیرخطی که قابلیت تضعیف اغتشاشات و مقابله با عدم قطعیتها را ندارند، به کار رود.
دکتر حسین شایقی، اقای بهروز صبحانی،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
با توجه به افزایش روزافزون تولیدات پراکنده در سالهای اخیر، یکی از نگرانیهای اصلی در مورد این منابع شرایط جزیرهای است. پدیده جزیره-ای شدن تولیدات پراکنده میتواند مشکلاتی از قبیل به خطر انداختن جان پرسنلهای تعمیر خط و آسیب دیدن تجهیزات سیستم ایجاد نماید. توربینهای بادی یکی از مهمترین این تولیدات بوده که اکثر ژنراتورهای آنها از نوع القایی است. تاکنون روشهای اندکی برای تشخیص حفاظت ضد جزیرهای این توربینها ارائه شده است. در این مقاله روشی مناسب بمنظور تشخیص جزیرهای بر اساس تبدیل موجک برای توربینهای بادی پیشنهاد میشود. در این روش از نرخ تغییرات فرکانس برای تشخیص استفاده میگردد. زیرا این سیگنال نویزپذیری کمتری نسبت به سیگنالهای ولتاژ و جریان دارد. نرخ تغییرات فرکانس در هر بازه زمانی با استفاده از ویولت Symlets تجزیه شده و از روی ضریب d8 شرایط جزیرهای تشخیص داده میشود. آزمایشهای جزیرهای و کلیدزنی در شرایط مختلف بار، با استفاده از ویولتهای مادر مختلف در تمامی سطوح تجزیه انجام یافته و ضریب d8 ویولت Symlets سیگنال نرخ تغییرات فرکانس به عنوان بهترین سیگنال تشخیص انتخاب شده است. برای اثبات کارایی روش پیشنهادی، سیمولاتور توربین بادی 2 کیلووات اجرا شده و روش پیشنهادی برای حالتهای مختلف شرایط جزیرهای، استارت موتور و کلیدزنی در این سیستم پیاده سازی میگردد. نتایج بدست آمده از این سیستم با روش دیگری مقایسه میشود و برتری الگوریتم پیشنهادی نشان داده میشود. نتایج بدست آمده در هر دو حالت کارایی روش پیشنهادی را نسبت به روشهای دیگر نشان میدهد.
مصطفی فرامین، محمد عطایی،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
در این مقاله بروز پدیده ی آشوب به ازای محدوده ای از پارامترها در دینامیک وضعیت ماهواره اثبات شده و یک کنترل کننده ی غیر خطی مناسب طراحی می گردد که ضمن حصول عملکرد مطلوب سیستم، کنترل وضعیت آشوبی را نیز تضمین کند. به این منظور با توجه به اینکه معادلات دینامیکی ماهواره ی سه محوره به صورت یک سیستم غیرخطی ناخودگردان توصیف می شود، ابتدا تکنیکی جهت محاسبه ی نماهای لیاپانف اینگونه سیستم ها که می تواند مبیّن آشوبی بودن سیستم باشد، ارائه می شود و با استفاده از آن رفتار آشوبناک سیستم در محدوده ای از پارامترها اثبات می گردد. سپس یک کنترل کننده ی مد لغزشی بازگشت به عقب بر اساس عملکرد مطلوب پیشنهاد شده و پایداری سیستم حلقه بسته بر اساس تئوری لیاپانف اثبات می گردد. علاوه بر این با تبدیل سیستم به فرم سازگار با شرایط قضیه ی ملنیکف با استفاده از این روش تحلیلی، حذف پدیده ی آشوب در سیستم کنترل شده تضمین می گردد. محاسبه ی نمای لیاپانف سیستم حلقه بسته نیز مؤید این موضوع است. در پایان نتایج شبیه سازی حاصل از اعمال کنترل کننده ی پیشنهادی برای نواحی مختلف کاری ارائه می گردد.
آقای سعید منصوری، دکتر حسین ابراهیم نژاد،
دوره 2، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده
فشرده سازی رویه های سه بعدی یک روش منتخب در کاهش حافظه مورد نیاز و انتقال موثر داده های مشهای مثلثی در شبکه های با پهنای باند کم است. در این مقاله، یک تکنیک بهبودیافته برای فشرده سازی رویه های مثلثی ارائه شده است. اساس این روش، بر استفاده از برازش ورنوی مرکزی (Centroidal Voronoi Tesselation) دارای تابع چگالی استوار می باشد. با انتخاب تابع چگالی مناسب مبتنی بر ویژگی انحنا و هموار سازی لوید(Lloyd Relaxation) ، تراکم رئوس در مش فشرده به سمت جزئیات در ناهمواریهای رویه متمایل می گردد و از تجمع اطلاعات تکراری و تراکم غیر ضروری رئوس در رویه های هموارتر جلوگیری می شود. در مرحله پس پردازش، برای جایابی بهتر رئوس و کاهش خطای فشرده سازی در مش ساده شده از بهینه سازی غیر خطی نلدر- مید (Nelder-Mead) استفاده شده است. روش پیشنهادی با روشهای کلاسیک و مدرن در مقالات اخیر مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج پیاده سازی، برتری روش ارائه شده را در مقایسه با روشهای موجود از نظر دقت مدل و میزان فشرده سازی نشان می دهد.
علی کرمی ملائی،
دوره 2، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده
در این مقاله، تخمین گشتاور بار در موتورهای القایی دارای نامعینی، مورد بررسی قرار گرفته است. روش مورد استفاده کنترل حالت لغزشی دینامیکی می باشد. در کنترل حالت لغزشی دینامیکی یک انتگرال گیر قبل از سیستم قرار داده می شود که باعث حذف چترینگ می شود. افزودن این انتگرال گیر به سیستم، موجب افزایش درجه سیستم می شود که برای اعمال کنترل حالت لغزشی به این سیستم افزوده، مدل و دینامیک سیستم باید شناسایی شود. در این مقاله برای حل این مشکل، از یک رویتگر غیر خطی استفاده شده است که رویتگر زنجیره ای انتگرالها نامیده می شود. مزیت روش پیشنهادی این است که همزمان با کنترل سیستم، هدف اصلی یعنی تخمین گشتاور بار نیز انجام می شود. به علاوه فرض ما این است که فقط خروجی سیستم در دسترس می باشد و همچنین از کران نامعینی در طراحی استفاده نمی شود که در کاربردهای عملی اهمیت بسیاری دارد. نتایج شبیه سازی گویای مزایای روش پیشنهادی خواهد بود.
مهدس یاشار هاشمی، دکتر خلیل ولی پور، مهدس بابک هاشمی،
دوره 2، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده
در این مقاله یک روش برای تعیین مکان بهینه و تنظیم تپ چنجر محدود کننده جریان خطای ابررسانای نوع شار قفل با تپ چنجر (MSFCL) با مطرح کردن معیار کاهش جریان خطا و افزایش قابلیت اطمینان شبکه توزیع متصل به تولیدات پراکنده (DG) ارائه شده است. MSFCL یک نوع محدود کننده جریان خطای ابررسانای (SFCL) قابل انعطاف است که نسبت به SFCL های قبلی برتری هایی دارد. سه تابع هدف بر اساس شاخص قابلیت اطمینان، معیار کاهش جریان خطا و تعداد MSFCL نصب شده، فرمول بندی می شود و الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات غیرخطی چندهدفه (MOPSO-NTVE) به منظور جایابی، طراحی و تنظیم تپ چنجر MSFCL برای رسیدن به هدف مطلوب استفاده می شود. فرآیند تصمیم گیری بر اساس روش ترجیح براساس مشابهت به راه حل ایدهآل (TOPSIS) برای پیدا کردن بهترین حل از بین مجموعه جواب های پارتوی بدست آمده از الگوریتم MOPSO-NTVE استفاده شده است. یک آنالیز مقایسه ای روی باس 4 و باس 2 شبکه توزیع ری بیلتون (RBTS) ما بین نتایج بدست آمده از کاربرد SFCL نوع مقاومتی (RSFCL) و MSFCL ارائه شده است. نتایج نشان می دهد که جایابی بهینه MSFCL نسبت به SFCL نوع مقاومتی می تواند شاخص های قابلیت اطمینان و شاخص کاهش جریان خطا را با تعداد کمتر بهبود بخشد.