|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
6 نتیجه برای ابراهیم نژاد
آقای سعید منصوری، دکتر حسین ابراهیم نژاد، دوره 2، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده
فشرده سازی رویه های سه بعدی یک روش منتخب در کاهش حافظه مورد نیاز و انتقال موثر داده های مشهای مثلثی در شبکه های با پهنای باند کم است. در این مقاله، یک تکنیک بهبودیافته برای فشرده سازی رویه های مثلثی ارائه شده است. اساس این روش، بر استفاده از برازش ورنوی مرکزی (Centroidal Voronoi Tesselation) دارای تابع چگالی استوار می باشد. با انتخاب تابع چگالی مناسب مبتنی بر ویژگی انحنا و هموار سازی لوید(Lloyd Relaxation) ، تراکم رئوس در مش فشرده به سمت جزئیات در ناهمواریهای رویه متمایل می گردد و از تجمع اطلاعات تکراری و تراکم غیر ضروری رئوس در رویه های هموارتر جلوگیری می شود. در مرحله پس پردازش، برای جایابی بهتر رئوس و کاهش خطای فشرده سازی در مش ساده شده از بهینه سازی غیر خطی نلدر- مید (Nelder-Mead) استفاده شده است. روش پیشنهادی با روشهای کلاسیک و مدرن در مقالات اخیر مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج پیاده سازی، برتری روش ارائه شده را در مقایسه با روشهای موجود از نظر دقت مدل و میزان فشرده سازی نشان می دهد.
مهندس فرانک شمسافر، دکتر حسین ابراهیم نژاد، دوره 5، شماره 1 - ( جلد 5 - شماره 1 1397 )
چکیده
تخمین حالت سه بعدی انسان یکی از مسائل پراهمیت و پرکاربرد در بینایی ماشین است. تخمین حالت انسان، از اسکلت دو بعدی و با استفاده از اطلاعات چندگانه آغاز و طی یک روند تکاملی، به تخمین اسکلت سه بعدی با بهرهگیری از حداقل اطلاعات ورودی سوق یافته است. در این مقاله، مسئلهی تخمین حالت سه بعدی انسان با استفاده از اطلاعات یک تصویر رنگی بررسی شده است. روش پیشنهادی جزء آن دسته از روشهایی محسوب میشود که ابتدا حالت دو بعدی را استخراج و سپس، با ارتقاء حالت دو بعدی تخمینی به فضای سه بعدی، حالت سه بعدی پیشبینی میشود. به دلیل آنکه در این نوع روشها، منشاء بیشتر خطاها ناشی از تخمین نادرست حالت دو بعدی است، در این مقاله، با ارائهی روشی برای تخمین دقیقتری از حالت دو بعدی، خطای کمتری برای حالت سه بعدی به دست آمده است. روش پیشنهادی برای تخمین حالت دو بعدی، از یادگیری عمیق و اطلاعات نقشهی لبه بهره برده است. به عبارتی دیگر، در این مقاله از ویژگی لبه که یک ویژگی طراحی شده است، برای هدایت یادگیری شبکهی عصبی عمیق و یادگیری ویژگیها در راستای هدف تعیین شده، استفاده شده است. آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که روش پیشنهادی به خطای کمتری در تخمین حالت دو بعدی و متعاقباً، به خطای کمتری در پیشبینی حالت سه بعدی تصاویر پایگاه دادهی Human3.6M و HumanEva-I منجر شده است.
مهندس امیررضا امیرفتحیان، دکتر حسین ابراهیم نژاد، دوره 6، شماره 1 - ( 11-1398 )
چکیده
تولید چهره انسان از تصویر نمونه به عنوان یکی از ملزومات کاربردهای بیومتریک با هدف شناسایی هویّت اشخاص مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله، تولید چهره شامل سه مرحله اصلی است. در مرحله اول آشکارسازی خطوط معنادار و لبه های تصویر نمونه با روش غیرخطی مورفولوژی مقیاس خاکستری انجام می پذیرد. سپس نواحی مو از چهره نمونه، شناسایی می شود. مرحله نهایی ترکیب تصاویر حاصل از مراحل قبل را ارایه می کند. میزان شباهت و تطابق بین طرحِ چهره ساخته شده و طرحِ هنری، با دو روش استخراج ویژگی، واکاوی مؤلفه های اساسی و جداساز خطی، مقایسه شده و مدت زمان اجرای فرآیند محاسبه می شود. آزمایش ها روی جفت تصاویر پایگاه CUHK نشان می دهد که روش پیشنهادی در مقایسه با روش های پیشرفته هنری از جمله: تبدیلات ویژه، LLE و MRF ، پیچیدگی محاسباتی ندارد و چهره فرد را با کیفیت خوب و در زمان خیلی کمتری ایجاد می کند. تطابق طرح چهره خلق شده با این روش، وقتی که از تحلیل جداساز خطی برای استخراج ویژگی استفاده شود، بیشترین مقدار و برابر با 90 درصد بدست می آید. همچنین روش پیشنهادی در برابر اثرات پس زمینه و شدت روشنایی تصاویر نمونه مقاوم می باشد.
خدیجه مهدیخانلو، حسین ابراهیم نژاد، دوره 7، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده
سیستمهای بازشناسی زبان اشاره کمک میکنند تا افراد ناشنوا به رسانه های مختلف دسترسی داشته باشند. در این مقاله، سنسور کنترل کننده حرکت و تصویر دست برای بازشناسی زبان اشاره بکار گرفته شدهاند. سنسور کنترل کننده حرکت اطلاعات مربوط به مکان سه بُعدی مفاصل دست را فراهم میکند. سری اول ویژگیها از اطلاعاتی که این سنسور فراهم میکند، استخراج میشود. مواقعی که دست عمود بر سنسور کنترل کننده حرکت قرار نگرفته یا در حالتهایی که دست مشت میشود مکان دقیق مفاصل دست قابل شناسایی نیست. سری دوم ویژگیها که از تصویر دست استخراج میشود کمک میکنند تا اکثر حالتهای دست دقیقتر بازشناسی شوند. سری دوم ویژگیها شامل هیستوگرام گرادیانهای جهتدار و فاصلهی کانتور از مرکز تصویر است. همچنین یک پایگاه دادهی متنوع از حالتهای دست زبان اشارهی آمریکایی ساخته شده است که شامل 64 هزار نمونه است. در مرحلهی بازشناسی از طبقهبند جنگل تصادفی استفاده میشود که برای پایگاه دادههای بزرگ انتخاب خوبی است. نتایج آزمایشها نشان میدهند که روش پیشنهادی نسبت به روشهای مشابه نتایج بهتری ارائه میدهد.
لیدا اصغریان، حسین ابراهیم نژاد، دوره 8، شماره 1 - ( 6-1400 )
چکیده
امروزه گسترش گوشیهای هوشمند و نرم افزارهای سه بعدی به کار رفته در این سیستم ها، نیاز به پردازش سریع مدلهای سه بعدی را کاملا آشکار میسازد. ولی حجم بالای رئوس و وجوه موجود در مدلهای سه بعدی، سرعت ارسال و دریافت دادهها را کاهش داده و حافظه ذخیره سازی بیشتری را میطلبد. در این مقاله، روشی برای مشبندی مجدد غیرایزوترپیک مدلهای سه بعدی پیشنهاد میشود. در این روش از معیار نایکوئیست برای نمونه برداری از مدل اصلی استفاده میشود. این معیار به صورت محلی برروی هر بخش از مش اعمال شده و فرایند نمونهبرداری را انجام میدهد. سپس، مشبندی مجدد به نقاط نمونهبرداری شده افزوده شده و مدل سادهسازی شده تشکیل میشود. جهت کسب مدل با کیفیت بالا از مدل مشبندی شده جدید، از یک روش درونیابی زیر تقسیم غیر خطی استفاده میشود. نتایج بدست آمده نشان میدهند که الگوریتم ارائه شده علاوه بر کاهش تعداد رئوس و وجوه مدل، توانایی حفظ جزئیات را به خوبی دارد. الگوریتم پیشنهادی با روشهای شناخته شده در زمینه سادهسازی مش مقایسه شده و نتایج بدست آمده گویای توانایی روش پیشنهادی در بازسازی مدلی با کیفیت بالا است.
امین عسگری، حسین ابراهیم نژاد، دوره 8، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده
چهره نقش مهمی در برقراری ارتباط بصری ایفا میکند. با نگاه به چهره، انسان میتواند به طور خودکار بسیاری از پیامهای غیرکلامی، مانند هویت، قصد و احساسات انسان را استخراج کند. در بینایی کامپیوتر، برای استخراج خودکار اطلاعات چهره، مکانیابی نقاط کلیدی چهره معمولأ یک مرحله کلیدی است و بسیاری از روشهای تحلیل چهره بر روی آشکارسازی دقیق این نقاط برجسته ساخته میشوند. مکانیابی و تنظیم نقاط راهنمای چهره در تصاویر با انسداد یک کار بسیار مهم و چالش برانگیز در بسیاری از کارهای بینایی و پردازش تصویر میباشد. در این تحقیق، روش جامع برای مقداردهی اولیه نقاط راهنمای چهره از طریق آموزش ویژگیهای باینری محلی(LBP) و هیستوگرام گرادیان جهتدار(HOG) و یک روش آشکارسازی نقاط راهنمای چهره با استفاده از رگرسیون حالت آبشاری قوی نقاط راهنما که به صورت ویژگیهای تفاوت پیکسل نقاط راهنما مشخص میشود، معرفی شده است. ابتدا از طریق آنالیز همبستگی هیستوگرام الگویهای باینری محلی(LBP) و سپس با استفاده از هیستوگرام گرادیان جهتدار، ویژگیهای چهرههای آموزشی بدست میآید. با استفاده از این ویژگیهای تصاویر آموزشی، نقاط راهنمای بهینه برای تصویر تست تخمین زده میشود. در مرحله تست با توجه به مقداردهی اولیه تصویر، از انتخاب ویژگی مناسب برای تصویر استفاده میگردد تا سرعت انجام فرآیند بیشتر شود. یعنی تعداد مراحل با توجه به انتخاب ویژگی بهتر برای هر تصویر کمتر شود. سپس برای تنظیم چهره، از رگرسیون حالت آبشاری قوی استفاده میشود و یک اصل محلی برای یادگیری ویژگیهای نقاط راهنما بهکار گرفته میشود. اصل محلی کمک میکند تا مجموعهای از ویژگیهای باینری بسیار متمایزکننده برای نقاط راهنمای چهره به صورت مستقل یاد گرفته شود. ویژگیهای باینری محلی بدست آمده برای یادگیری مشترک رگرسیون حالت آبشاری برای خروجی نهایی مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج نشان میدهد که مقداردهی اولیه مورد استفاده در این کار دقت ارزیابی را در رگرسیون حالت آبشاری بیشتر کرده است و به نتایج بهتری نسبت به مقداردهی اولیه تصادفی دست یافته است.
|
|
|
|
نشریه سامانههای غیرخطی در مهندسی برق در خصوص اصول اخلاقی انتشار مقاله، از توصیههای «کمیته بینالمللی اخلاق نشر» موسوم به COPE و «منشور و موازین اخلاق پژوهش» مصوب معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت میکند. |
|
|
|