|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای کاظم زاده
مهدی فلاح، رسول کاظم زاده، اسماعیل نجفی اقدم، دوره 3، شماره 1 - ( 6-1394 )
چکیده
پاسخ حالت دائم و گذرای فیلتر اکتیو با روش جبرانسازی تئوری توان لحظهای وابسته به دقت و سرعت استخراج مؤلفه DC توان اکتیو بار است. در این مقاله برای بهبود پاسخ این روش، فیلتر عددی مبتنی بر حداقل مربعات بازگشتی با ضریب فراموشی متغیر جهت جداسازی مؤلفه DC توان اکتیو بار پیشنهاد شده است. برخلاف فیلترهای پایین گذر متداول، ویژگی فیلتر عددی طراحی شده، عدم وابستگی به مؤلفههای هارمونیکی بار، سرعت و دقت زیاد پاسخ آن میباشد. همچنین با استفاده از تبدیل موجک عملکرد فیلتر اکتیو در شرایط ولتاژ غیر ایدهآل بهبود داده میشود. و در نهایت از مدولاسیون دلتا- سیگمای مرتبه دو جهت تولید پالسهای کلیدزنی استفاده میگردد. نتایج شبیهسازی در نرمافزار MATLAB/SIMULINK صحت کامل روش پیشنهادی را نشان میدهد.
مهندس کریم امیری، دکتر رسول کاظم زاده، دوره 5، شماره 1 - ( جلد 5 - شماره 1 1397 )
چکیده
توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر، تولید پراکنده، ذخیرهساز انرژی و بارهای کنترل پذیر غیرخطی در شبکههای توزیع امروزی، باعث شده اند که مسئله تخمین حالت در شبکههای توزیع هوشمند و اکتیو مورد توجه قرار گیرد. عملکرد مرکز مدیریت انرژی شبکه توزیع، براساس نتایج حاصل از تخمین حالت، استوار است. در این مقاله، تخمین دو مرحلهای با پروسه کاهش شبکه، پیشنهاد شده است. با توجه به کمبود اندازهگیر در شبکه توزیع، بدست آوردن اطلاعات اولیه دقیق از شرایط شبکه باعث بهبود عملکرد تخمین میشود. تخمین حالت اولیه با پروسه کاهش شبکه برای بدست آوردن اطلاعات اولیه دقیق، انجام میگیرد، اطلاعات اولیه به عنوان اندازهگیر برای بهبود عملکرد تخمین ثانویه، به کار میرود. این روش باعث حل مشکل کمبود اندازهگیرهای دقیق و بهبود دقت تخمین شبکه، میشود. روش موردنظر بر روی شبکه توزیع 69 باسه استاندارد IEEE اعمال می شود و نتایج آن نشان داده شده است.
مهندس امین پرهیزکار، دکتر رسول کاظم زاده، دوره 5، شماره 2 - ( 12-1397 )
چکیده
نیروگاههای بادی در برابر نوسانات دینامیکی ولتاژ به خصوص خطای اتصال کوتاه و افت ولتاژهای شدید و ناگهانی بسیار ناپایدار هستند که از مهمترین علل آن استفاده از ژنراتور القایی در این نیروگاهها و در نتیجه نیاز به توان راکتیو و بالا بودن جریان مغناطیسکنندگی میباشد. در این مقاله به منظور بهبود ولتاژ گذر از خطای WECS در شرایط خطا و میراسازی نوسانات سرعت روتور ژنراتور القایی، از یکUPFC که دارای کنترلکنندههای تناسبی- انتگرالی- دیفرانسیلی مرتبه کسری (FOPID) میباشد، استفاده شده است. از آنجائی که FOPID دارای دو پارامتر اضافهتر از کنترلر تناسبی- انتگرالی- دیفرانسیلی (PID) مرتبه صحیح کلاسیک (IOPID) است، انعطافپذیری بیشتر به طراحی یک سیستم کنترل و فرصت بهتری برای تنظیم دینامیک سیستم میدهد. نتایج بررسیها نشان میدهد که کنترلر FOPID تنظیم شده به وسیلهی الگوریتم تجمع ذرّات پرندگان (PSO) ارائه شده، عملکرد دینامیکی بهبود یافتهای نسبت به PID سنتی و کنترلر فیدبک در یک محدوده وسیعی از شرایط کاری را نشان میدهد
دکتر رسول کاظم زاده، مهندس مرتضی خوشبوی، دوره 10، شماره 2 - ( 6-1402 )
چکیده
حل چالش تراکم توان عبوری از خطوط انتقال یا ناحیهای از سیستم قدرت، یکی از مسائل مهم پیشروی بهرهبرداران آنها به شمار میآید. در این بین، علاوه بر انتخاب روش متناسب با ساختار شبکه برای رفع تراکم از خط انتقال، این فرآیند باید با هدف حداقلسازی هزینههای تحمیلی اجرا گردد. در این مقاله به منظور کنترل بهینه تراکم خطوط انتقال، یک روش تلفیقی شامل مدیریت سمت تولیدات و تقاضای سیستمها به همراه بکارگیری قابلیت انعطافپذیری بهرهبرداری از سیستمهای انرژی چندحاملی(برق، گاز و حرارت)، ارائه شده است. این روش در قالب دو حالت بهرهبرداری مستقل سیستم قدرت و بهرهبرداری یکپارچه سیستمهای چندحاملی به مدیریت تراکم خطوط پرداخته و نتایج آنها با هم مقایسه شده است. همچنین، ضمن در نظر گرفتن سناریوی تراکم خطوط به همراه خروج همزمان یکی از واحدهای تولیدی، تاثیر بکارگیری ذخیرهسازهای انرژی نیز در حل این مشکل مورد مطالعه قرارگرفته است. شبیهسازی سناریوها و بررسی کارایی روش پیشنهادی در یک سیستم انرژی چندحاملی شامل سیستم قدرت 39 باسه IEEE در ترکیب با شبکه گاز 20 گرهی بلژیک و با لحاظ چندین هاب انرژی اجرا شده است. ارزیابی نتایج حاصله بیانگر کاهش قابلملاحظه هزینه مدیریت تراکم خطوط در حالت بهره برداری یکپارچه با هماهنگی همزمان تولیدات و مصارف زیرسیستمها نسبت به بهرهبرداری مستقل سیستم قدرت میباشد. بعلاوه، این موضوع ثابت شد که ذخیرهسازی و تخلیه به موقع انواع انرژیها به کمک ذخیره سازها، میتواند در راستای بهینه سازی(حداقل 10 درصدی) هزینههای تحمیلی به بهرهبردار موفقیت آمیز باشد.
|
|
|
|
نشریه سامانههای غیرخطی در مهندسی برق در خصوص اصول اخلاقی انتشار مقاله، از توصیههای «کمیته بینالمللی اخلاق نشر» موسوم به COPE و «منشور و موازین اخلاق پژوهش» مصوب معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت میکند. |
|
|
|