|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
7 نتیجه برای موضوع مقاله:
امین صفری، محمد اسماعیل جنگجو، دوره 4، شماره 1 - ( 12-1396 )
چکیده
میرایی نوسانات الکترومکانیکی برای تضمین عملکرد قابلقبول سیستم امری ضروری است. حال هنگامیکه در سیستم انتقال خطایی رخ دهد، توان انتقالی در خطوط و ولتاژ شینها دچار نوسان شدیدی میشود. برای از بین بردن این نوسانات پایدارساز سیستم قدرت (PSS) مورد استفاده قرار میگیرد. برای بهینه کردن عملکرد کلی سیستم، مسئله طراحی پارامترهای PSS به یک مسئله بهینهسازی با تابع هدف پیشنهادی غیرخطی تبدیل شده و با بهکارگیری الگوریتمهای بهینهسازی فاخته (COA) و الگوریتم جستجوی فاخته (CS) مسئله بهینهسازی حل میشود. پایدارسازها طوری تنظیم میشوند که نوسانات توان اکتیو در سیستم انتقال به مقدار قابل توجهی کاهش یابد. طراحی و شبیهسازی پارامترهای PSS در سیستم قدرت چهار ماشینه استاندارد تحت شرایط کاری مختلف مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. با مقایسه نتایج حاصل از این دو الگوریتم در شبکه موردنظر، کارایی و برتری الگوریتم COA را در پایدار ساختن سیستم قدرت چندماشینه را نسبت به الگوریتم CS اثبات میشود.
آقا نوید تقی زادگان کلانتری، آقا سجاد قابلی، دوره 5، شماره 1 - ( جلد 5 - شماره 1 1397 )
چکیده
در این مقاله ساختاری جدید مبتنی بر مبدل های AC به DC بدون پل دیود برای درایو موتور dc بدون جاروبک ارائه شده است. تا کنون برای درایو این نوع از موتورهای dc، مبدل های کاهنده و افزاینده و مبدل هایی با قابلیت کاهش و افزایش ولتاژ خروجی با ساختارهای بدون پل دیود و باقابلیت اصلاح ضریب توان ارائه شده اند. در این مقاله با ساختاری جدید، این امکان فراهم شده است که مبدل در وضعیت های کاهنده، افزاینده و یا کاهنده- افزاینده به طور دلخواه و مجزا عمل کند. همچنین، در ورودی مبدل پیشنهادی نیازی به پل دیود وجود ندارد. کاهش تعداد خازنهای الکترولیتی مورد استفاده در مدارپیشنهادی، یکی از مزایای آن میباشد که به مراتب موجب کاهش هزینه و حجم مدار میشود. همچنین، در ساختار پیشنهادی پل دیود و خازن لینک dc ورودی حذف شده است. در مدار پیشنهادی با استفاده از مزیت عملکرد مدار در حالت DCM، اصلاح ضریب توان ورودی انجام شده است که موجب جلوگیری . کاهش انتقال توان راکتیو به شبکه خواهد شد.
دکتر محمود آتشبار، خانم پریسا پاسنگی، دوره 5، شماره 1 - ( جلد 5 - شماره 1 1397 )
چکیده
تخمین کانال مسیر پایین رونده در سیستم MIMO حجیم یکی از چالش های نسل پنجم مخابرات بی سیم می باشد. روش کلاسیک برای اینکار استفاده از روشهای مبتنی بر داده های اموزشی است که منجر به کاهش نرخ ارسال اطلاعات می شود. برای حل این مشکل اخیرا از تخمین کور کانال استفاده شده است که در آن، با فرض معلوم بودن مقدار محو شدگی مقیاس بزرگ، مقدار بهره کانال در سیستم MIMO حجیم چند کاربره تخمین زده شده است. در این مقاله روش جدیدی برای تخمین کور و همزمان مقدار بهره و محوشدگی مقیاس بزرگ در سیستم MIMO چند کاربره حجیم در مسیر پایین رونده پیشنهاد می شود که در آن با اعمال دو ضریب متفاوت کنترل توان در یک محدوده زمانی همدوسی کانال، مقادیر بهره کانال و محوشدگی مقیاس بزرگ به طور همزمان تخمین زده می شود. روش پیشنهادی در حالت های پیش کدینگ ZF و MR قابل استفاده می باشد. روش پیشنهادی به دلیل عدم نیاز به معلوم بودن مقدار محوشدگی مقیاس بزرگ دقت و نرخ ارسال داده های بیشتری دارد.
علی قائمی، محمدرضا بنائی، امین صفری، دوره 5، شماره 1 - ( جلد 5 - شماره 1 1397 )
چکیده
LED درایورهای آفلاین متداول (50 یا 60 هرتز) برای کاهش مولفهی فرکانس پایین نوسان در خروجی و نیز کاهش نامتعادلی توان بین ورودی AC و خروجی DC، از یک خازن الکترولیتی بزرگ استفاده میکنند. از طرف دیگر خازن الکترولیتی مهمترین عنصر محدود کنندهی عمر درایور میباشد. یکی از روشهای حذف این نوع خازن از ساختار درایور کاربرد جریان ضربانی فرکانس بالا به جای جریان DC ثابت میباشد. در این مقاله یک ساختار بدون خازن الکترولیتی با جریان ضربانی فرکانس بالا برای درایو LED ها پیشنهاد شده است. این ساختار توانایی دستیابی به ضریب توان بالا در ورودی را دارا میباشد. خروجی این مدار قابلیت درایو دو دسته LED مجزا را داشته و در هر خروجی از یک کلید به صورت سری با LED ها استفاده گردیده است. در مدار کنترلی ولتاژ خازن و ولتاژ خروجی اندازهگیری شده و با توجه به روابط بدست آمده از آنها برای تنظیم جریان استفاده شده است. ساختار پیشنهاد شده برای بخش قدرتی و نحوه کنترل مناسب، باعث کاهش هزینهها و افزایش راندمان درایور شده است. در این مقاله روابط حاکم بر مدار پیشنهادی، نتایج شبیهسازیها و نیز نتایج بدست آمده از نمونه آزمایشگاهی ارائه گردیدهاند.
فرهاد محجل کاظمی، محمدرضا بنائی، مهران صباحی، دوره 5، شماره 2 - ( 12-1397 )
چکیده
در این مقاله اینورتر منبع جریان چند سطحی جدیدی معرفی میشود که با توجه به مزایایی که دارد میتواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای اینورترهای مرسوم در سطوح جریان متوسط استفاده شود. ساختار پیشنهادی از ماژول های اساسی تشکیل شده است که با موازی شدن این ماژول ها تعداد سطوح جریان خروجی افزایش پیدا میکند و شکل موج جریان تحویلی به بار و یا شبکه بهبود پیدا میکند. برای نشان دادن مزیت های اینورتر پیشنهادی، مقایسه ای از نظر تعداد کلید، تعداد منبع، سطح جریان قابل تحمل و تلفات مبدل بین ساختار پیشنهادی و چند ساختار ارائه شده در مراجع مختلف انجام گرفته است. نتایج شبیه سازی در دو بخش متصل به بار و متصل به شبکه، عملکرد مطلوب اینورتر پیشنهادی در تغذیه بار و تحویل توان اکتیو به شبکه با کیفیت مطلوب را تایید میکند. همچنین یک نمونه آزمایشگاهی از اینورتر پیشنهادی در حالت متصل به بار تکفاز آماده و ارائه شده است که کیفیت عملی اینورتر پیشنهادی در تغذیه بار را نشان میدهد.
علی قائمی، امین صفری، دوره 7، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده
توان بالای عبوری از خطوط انتقال و هزینههای هنگفت ناشی از بروز خطاها در این خطوط باعث توجه ویژه محققین به مسائل مربوط به حفاظت در این حوزه شده است. ضعفهای موجود در روشهای حفاظت سنتی و وابستگی شدید آنها به شرایط بهرهبرداری سیستم اهمیت موضوع تشخیص پیش از موعد خطا و پیشبینی آن با روشهای جدید را دوچندان میکند. تشخیص به موقع و صدور هشدارهای مربوط به احتمال وقوع خطا با تحلیل دادهها و اطلاعات بدست آمده از سیستم و بررسی روابط بین پارامترهای مختلف قابل انجام است. در این مقاله از روشهای مبتنی بر یادگیری ماشین که با دقت مناسب و مستقل از ناحیه عملکردی سیستم توان پیشبینی وقوع خطا را دارند استفاده گردیده است. برای بررسی عملکرد مدلها تعداد زیادی داده در شرایط بهرهبرداری متنوع تولید شده و به عنوان ورودی به الگوریتمهای تحت بررسی داده شده است. همچنین تاثیر شرایط آب و هوایی مختلف به عنوان یکی از عوامل مهم در وقوع خطاها در خطوط انتقال در این مطالعه لحاظ شده است. به منظور افزایش جامعیت، بررسی صحت و مقایسهپذیری نتایج از سه روش KNN، SVM و درخت تصمیم در دو حالت (دادههای نامتعادل و متعادلسازی شده در دستهبندیهای موجود) استفاده شده و نتایج آن ارائه گردیده است. شبیه سازیها و مدلسازیهای ارائه شده در این مقاله با استفاده از نرمافزارPython انجام گردیدهاند.
- یونس قره داغی، دکتر جواد علمائی، دکتر سجاد نجفی روادانق، دوره 7، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده
الگوریتم مقاوم به عنوان یکی از جدیدترین مدلهای مقاوم سازی در زمینه بهینه سازی شبکه های توزیع بسیار بزرگ و پیچیده با درنظرگیری عدم قطعیت بوده،در این مقاله بستر لازم در قالب بررسی و انتخاب الگوی خوشه بندی مناسب برای ورود به مبحث تحلیل آن بررسی و نتیجه گیری خواهد شد.بررسی مورد مطالعاتی منتخب از شبکه استاندارد توزیع و تحلیل بهینه سازی حالت مجزا و تطبیقی منابع تولید پراکنده،درهمه موارد به غیرازحالت جزیره ای منابع تولیدپراکنده هزینه های کلی و جزیی کمتر درحالت تطبیقی را نشان داده(هزینه کلی درحالت تطبیقی 80 درصد حالت مجزاء است)؛از نتایج آن در مبحث خوشه بندی با انتخاب نقاط کاندید شامل منابع تولید پراکنده و منابع تغذیه در سطح شبکه فشارمتوسط استفاده شده است.بررسی داده های نرم افزاری در هردو حالت تک خوشه ای با تکرارهای اول تا پنجم و دهم؛یک تا پنج خوشه و ده خوشه ای در تکرار اول؛در قالب خروجی های عددی وگراف نشانگر ویژگیهای برتر الگوی خوشه بندی براساس میانگین داده به علت سه ویژگی برجسته حساسیت به تمامی نقاط کاندید وزندار،سرعت عملیات قابل قبول نسبت به الگوی خوشه بندی براساس تراکم داده و جزیره ای شدن تغذیه خوشه ها در زمان کثرت بیشتر نعداد خوشه؛ به عنوان روش منتخب برای استفاده در کدنویسی بهینه سازی مقاوم شبکه توزیع در مجاورت منابع تولید پراکنده تعیین شده است.
|
|
|
|
نشریه سامانههای غیرخطی در مهندسی برق در خصوص اصول اخلاقی انتشار مقاله، از توصیههای «کمیته بینالمللی اخلاق نشر» موسوم به COPE و «منشور و موازین اخلاق پژوهش» مصوب معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت میکند. |
|
|
|