[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
آمار نشریه::
فهرست داوران::
شبکه‌ های اجتماعی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
15 نتیجه برای موضوع مقاله: سیستمهای قدرت برق (عملکرد، کنترل، کاربردها)

سیدرضا احمدی، کاظم مظلومی،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده

در این مقاله معیار سطوح معادل در حوزه زمان که نتیجه نگاشت منحنی توان-زاویه به منحنی توان-زمان می‌باشد جهت شناسایی نوسان توان پایدار و ناپایدار معرفی شده است. عملکرد این الگوریتم برای سیستم تک ماشین به شین بینهایت بررسی شده است که نتایج به دست آمده منطبق بر معیار سطوح معادل منحنی توان-زاویه می‌باشد ولی در سیستم‌های چند ماشینه این الگوریتم در تمامی حالات درست عمل نمی‌کند. برای این منظور در سیستم‌های چند ماشینه از معیار بسط یافته این الگوریتم که بر مبنای تبدیل شبکه به دو دسته ماشین‌های بحرانی و غیربحرانی می‌باشد استفاده شده است. با توجه به اینکه استفاده از معیار سطوح معادل در حوزه زمان به صورت یک الگوریتم محلی برای همه ژنراتورهای شبکه پاسخ جامع و درستی نمی‌دهد، این معیار را برای سیستم چند ماشینه به صورت گسترده یعنی استفاده از اطلاعات توان خروجی همه ژنراتورهای شبکه که توسط واحدهای اندازه‌گیری فازور PMU به مرکز کنترل ارسال می‌شود اعمال شده است. این روش بر روی یک شبکه نمونه با استفاده از نرم افزار Digsilent شبیه سازی شده، که نتایج حاصل نشان دهنده صحت، دقت و سرعت بالای روش پیشنهادی می‌باشند.
مهدس یاشار هاشمی، دکتر خلیل ولی پور، مهدس بابک هاشمی،
دوره 2، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده

در این مقاله یک روش برای تعیین مکان بهینه و تنظیم تپ چنجر محدود کننده جریان خطای ابررسانای نوع شار قفل با تپ چنجر (MSFCL) با مطرح کردن معیار کاهش جریان خطا و افزایش قابلیت اطمینان شبکه توزیع متصل به تولیدات پراکنده (DG) ارائه شده است. MSFCL یک نوع محدود کننده جریان خطای ابررسانای (SFCL) قابل انعطاف است که نسبت به SFCL های قبلی برتری هایی دارد. سه تابع هدف بر اساس شاخص قابلیت اطمینان، معیار کاهش جریان خطا و تعداد MSFCL نصب شده، فرمول بندی می شود و الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات غیرخطی چندهدفه (MOPSO-NTVE) به منظور جایابی، طراحی و تنظیم تپ چنجر MSFCL برای رسیدن به هدف مطلوب استفاده می شود. فرآیند تصمیم گیری بر اساس روش ترجیح براساس مشابهت به راه حل ایده‌آل (TOPSIS) برای پیدا کردن بهترین حل از بین مجموعه جواب های پارتوی بدست آمده از الگوریتم MOPSO-NTVE استفاده شده است. یک آنالیز مقایسه ای روی باس 4 و باس 2 شبکه توزیع ری بیلتون (RBTS) ما بین نتایج بدست آمده از کاربرد SFCL نوع مقاومتی (RSFCL) و MSFCL ارائه شده است. نتایج نشان می دهد که جایابی بهینه MSFCL نسبت به SFCL نوع مقاومتی می تواند شاخص های قابلیت اطمینان و شاخص کاهش جریان خطا را با تعداد کمتر بهبود بخشد.
امین صفری، محمد اسماعیل جنگجو،
دوره 4، شماره 1 - ( 12-1396 )
چکیده

میرایی نوسانات الکترومکانیکی برای تضمین عملکرد قابل‌قبول سیستم امری ضروری است. حال هنگامی‌که در سیستم انتقال خطایی رخ دهد، توان انتقالی در خطوط و ولتاژ شین‌ها دچار نوسان شدیدی می‌شود. برای از بین بردن این نوسانات پایدارساز سیستم قدرت (PSS) مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای بهینه کردن عملکرد کلی سیستم، مسئله طراحی پارامترهای PSS به یک مسئله بهینه‌سازی با تابع هدف پیشنهادی غیرخطی تبدیل شده و با به‌کارگیری الگوریتم‌های بهینه‌سازی فاخته (COA) و الگوریتم جستجوی فاخته (CS) مسئله بهینه‌سازی حل می‌شود. پایدارسازها طوری تنظیم می‌شوند که نوسانات توان اکتیو در سیستم انتقال به مقدار قابل توجهی کاهش یابد. طراحی و شبیه‌سازی پارامترهای PSS در سیستم قدرت چهار ماشینه استاندارد تحت شرایط کاری مختلف مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. با مقایسه نتایج حاصل از این دو الگوریتم در شبکه موردنظر، کارایی و برتری الگوریتم COA را در پایدار ساختن سیستم قدرت چندماشینه را نسبت به الگوریتم CS اثبات می‌شود.


مهندس امین پرهیزکار، دکتر رسول کاظم زاده،
دوره 5، شماره 2 - ( 12-1397 )
چکیده

نیروگاه‌های بادی در برابر نوسانات دینامیکی ولتاژ به خصوص خطای اتصال کوتاه و افت ولتاژهای شدید و ناگهانی بسیار ناپایدار هستند که از مهم‌ترین علل آن استفاده از ژنراتور القایی در این نیروگاه‌ها و در نتیجه نیاز به توان راکتیو و بالا بودن جریان مغناطیس‌کنندگی می‌باشد. در این مقاله به منظور بهبود ولتاژ گذر از خطای WECS در شرایط خطا و میراسازی نوسانات سرعت روتور ژنراتور القایی، از یکUPFC  که دارای کنترل­کننده­های تناسبی- انتگرالی- دیفرانسیلی مرتبه کسری (FOPID) می­باشد، استفاده شده است. از آنجائی که FOPID دارای دو پارامتر اضافه­تر از کنترلر تناسبی- انتگرالی- دیفرانسیلی (PID) مرتبه صحیح کلاسیک (IOPID) است، انعطاف­پذیری بیشتر به طراحی یک سیستم کنترل و فرصت بهتری برای تنظیم دینامیک سیستم می­دهد. نتایج بررسی­ها نشان می­­دهد که کنترلر FOPID تنظیم شده به وسیله­ی الگوریتم تجمع ذرّات پرندگان (PSO) ارائه شده، عملکرد دینامیکی بهبود یافته­ای نسبت به PID سنتی و کنترلر فیدبک در یک محدوده وسیعی از شرایط کاری را نشان می­دهد


محمد امین ثبوتی، داود عزیزیان، مهدی بیگدلی، گئورگ باباملک قره پتیان،
دوره 7، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

مدلسازی حالت‌های گذرای الکترومغناطیسی فرکانس بالا و شبیه‌سازی توزیع ولتاژ و جریان ناشی از امواج گذرای الکتریکی در سیم‌پیچ‌های ترانسفورماتور چند سیم‌پیچه کششی از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در مقاله حاضر ضمن ارائه مدل‌های اجزای محدود، روش تزویج میدان- مدار جهت مدلسازی حالت‌های گذرای الکترومغناطیسی فرکانس بالا در ترانسفورماتور چند سیم‌پیچه کششی معرفی شده‌ است. روش ارائه شده از مدل‌های اجزای محدود دو بعدی به همراه تزویج آن با یک مدار خارجی جهت مدل‌سازی رفتار گذرای الکترومغناطیسی ترانسفورماتور چند سیم‌پیچه کششی استفاده می‌کند. در ادامه مقاله، نتایج حاصل از مدل­های ‌ارائه شده با نتایج بدست آمده از یک مدل اجزای محدود کامل سه بعدی و نیز نتایج حاصل از مدل مشروح مقایسه و اعتبار مدل تأیید می‌شود. در نهایت مدل فرکانس بالای تایید شده برای تحلیل پاسخ ضربه ترانسفورماتور مورد استفاده قرار گرفته است. چنانچه نشان داده شده است، مدل ارائه شده نه تنها ساده و سریع است، بلکه با دقت بالایی می‌تواند پاسخ ضربه را در سیم‌پیچ‌های ترانسفورماتور کششی مدل کند
علی محمد تبریزچی، محمد مهدی رضایی، شاهرخ شجاعیان، مریم شریف دوست،
دوره 7، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

با گسترش روزافزون سیستم های قدرت، عوامل تصادفی موثر بر عملکرد این سیستم ها نیز افزایش یافته اند. افزایش تقاضا برای انرژی الکتریکی به همراه عوامل تصادفی مذکور موجب شده اند که روش های تحلیل عدم قطعیت، اهمیت ویژه ای در تحلیل پایداری سیگنال کوچک سیستم های قدرت پیدا کنند. در این مقاله روشی بر اساس تقریب چند جمله ای برای تحلیل پایداری احتمالاتی سیگنال کوچک سیستم های قدرت ارائه ‌شده است. از آنجا که تعیین صحیح ضرایب مجهول، اثر مستقیمی بر دقت روش تقریب چند جمله ای می گذارد، در این مقاله روشی ارائه شده که قادر است ضرایب مذکور را با پوشش بیشتری بر فضای احتمالاتی ورودی مساله تعیین کند و علاوه بر آن، با افزایش تعداد متغیرهای تصادفی ورودی همچنان کارایی خود را حفظ کند.پس از تعیین ضرایب مجهول، نتایج پخش بار و ماتریس حالت سیستم به ازای تغییرات تصادفی تمامی بار­ها و بر اساس تقریب چند جمله ای هرمیت تعیین می شود. سپس، مقادیر ویژه سیستم بصورت احتمالاتی تعیین می شوند و پایداری سیگنال کوچک سیستم مورد مطالعه قرار میگیرد. به منظور بررسی صحت و کارایی روش پیشنهادی، شبکه نمونه 14 باس IEEE در نرم افزار MATLAB شبیه سازی شده است و نتایج حاصل از روش پیشنهادی با نتایج حاصل از دو روش مرسوم تخمین نقطه و مونت کارلو مقایسه شده است. بررسی نتایج نشان داده است که روش پیشنهادی این مقاله علاوه بر صحت، از دقت مناسب و سرعت محاسبات بالایی برخوردار می باشد.
 
محمد علیزاده، میثم جعفری، قادر کرمی،
دوره 7، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

هزینه بسیار پایین استفاده از منابع انرژی تولید انرژی تجدیدپذیر بادی و خورشیدی از یک‌سو و افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و قیمت سوخت از سوی دیگر، موجب رشد هم‌زمان استفاده از منابع تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی شده است. در این مقاله یک مدل ریاضی خطی آمیخته با عدد صحیح به‌منظور برنامه‌ریزی احتمالاتی مشارکت واحدهای حرارتی با هدف حداقل کردن هم‌زمان هزینه بهره‌برداری و انتشار آلاینده‌ها در حضور منابع تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی دارای قابلیت شارژ و دشارژ پیشنهاد شده است. خودروهای الکتریکی دارای قابلیت خودرو به شبکه می‌توانند به‌عنوان واحد ذخیره‌ انرژی در یک شبکه هوشمند عمل کرده و در صورت نیاز به‌عنوان منبع تولید انرژی به شبکه متصل شوند. لذا در این مقاله از یک تجمیع کننده برای هماهنگی شارژ و دشارژ خودروهای الکتریکی استفاده شده است. از سوی دیگر، عدم قطعیت در پیش‌بینی توان تولیدی منابع تجدیدپذیر، برنامه‌ریزی شارژ و دشارژ خودروهای الکتریکی و مشارکت واحدهای حرارتی را پیچیده می‌کند بنابراین در این مقاله از روش شبیه‌سازی مونت‌کارلو برای مدل‌سازی عدم قطعیت در پیش‌بینی توان تولیدی منابع تجدیدپذیر بادی و خورشیدی و بار مصرفی شبکه استفاده شده است. نتایج به دست آمده از شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهند که مدل خطی پیشنهادی و به‌کارگیری روش فاصله احتمالاتی جهت کاهش تعداد سناریوها، علاوه بر به حداقل رساندن هم‌زمان هزینه‌های بهره‌برداری واحدهای حرارتی و انتشار آلاینده‌ها، زمان رسیدن به جواب بهینه را به طرز چشمگیری کاهش داده است.
فرهاد امیری، محمد حسن مرادی،
دوره 7، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

در این مقاله، یک روش کنترلی فیدبک خروجی جدید مبتنی بر نامساوی ماتریس خطی برای کنترل موقعیت زاویه‌ای‌ محور سروموتور AC به کار برده شده است. روش کنترلی پیشنهادی نیازی به اندازه‌گیری تمام حالت‌های سروموتور AC ندارد، تنها از فیدبک خروجی استفاده می‌کند و در برابر عدم قطعیت پارامترهای سروموتور و اغتشاشاهای وارد بر آن بسیار مقاوم است. روش کنترلی پیشنهادی در چند سناریو با روش کنترل مدل داخلی استاندارد- کنترل مد لغزشی، روش دو درجه آزادی کنترل مدل داخلی- کنترل مد لغزشی، روش دو درجه آزادی کنترل مدل داخلی-PID، روش کنترل مدل داخلی استاندارد-PD و روش کنترل مدل داخلی-PID-مشاهده‌گر (رویت‌گر) حالت توسعه یافته مقایسه شده است و با توجه به نتایج شبیه‌سازی، کنترل‌کننده پیشنهادی دارای عملکرد مطلوبی در مقایسه با سایر کنترل‌کنندهای ذکر شده در برابر اغتشاشات و عدم قطعیت پارامترهای سروموتور AC است. این روش در مقایسه با سایر کنترل کننده‌ها، خطای ردیابی موقعیت زاویه‌ای محور سروموتور را به میزان 30% کاهش داده است. شبیه‌سازی در نرم‌افزار متلب انجام شده است.


مسعود دشت دار، مجتبی نجفی، مصطفی اسمعیل بیگ،
دوره 7، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

یکی از روش­های کاهش هزینه تولید و بهبود عملکرد ژنراتورهای شبکه، حل مسئله پخش بار بهینه مبتنی بر مدیریت گرفتگی خطوط است. تا از این طریق بتوان تراکم خطوط و به دنبال آن قیمت نهایی محلی (LMP) را کاهش داد. از آنجاکه پخش بار، دارای معادلاتی غیرخطی است در این مقاله از الگوریتم بهینه­سازی ازدحام ذرات (PSO) در حل مسئله استفاده شده است. در اینجا سعی شده با لحاظ کردن دو تکنیک، عملکرد الگوریتم PSO را بهبود بخشید. اولین تکنیک استفاده از مولد آشوب به‌ منظور جلوگیری از گیرکردن ذرات PSO در نقاط مینیم محلی و دومی لحاظ کردن ضریب حساسیت توان (GSF) در ساختار الگوریتم بهینه­سازی ازدحام ذرات وزن شده (WPSO) است تا از این طریق بتوان به صورت هم‌زمان توان عبوری از خطوط شبکه را محاسبه نموده و پخش بار واقعی به دست آورد. نهایتا خروجی الگوریتم شامل مقادیر ولتاژ باس‌ها، تلفات خطوط، توان تزریقی به باس‌ها، توان عبوری از خطوط، کل هزینه تولید، تعیین قیمت برق به صورت یکنواخت (UMP) یا LMP بسته به پر شدن ظرفیت خطوط و محاسبه سود ژنراتورها خواهد بود. ضمنا به منظور بررسی دقت الگوریتم، روش پیشنهادی روی شبکه­های استاندارد 14 شینه، 30 شینه، 57 شینهIEEE  آزموده شده که نتایج آن نشان‌دهنده افزایش سرعت و دقت الگوریتم در مقایسه با دیگر روش­ها بوده است.
دکتر مهرداد احمدی کمرپشتی، پیام رکنی نخی،
دوره 7، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده

در این مقاله برای حفظ پایداری سیستم‌های قدرت و میراسازی نوسانات بین‌ناحیه‌ای، میراساز مبتنی بر توربین بادی و پایدارساز سیستم قدرت به صورت بهینه و هماهنگ ارائه شده است. طراحی بهینه و همزمان پایدارساز سیستم قدرت(PSS ) نصب شده در ژنراتور و میراساز نصب شده در بخش کنترلی توربین بادی از دو سو تغذیه (DFIG )به صورت یک مساله بهینه سازی تعریف شده و شبیه­سازی­ها در محیط نرم افزار MATLAB انجام شده است. برای تعیین بهینه ضرایب پایدارساز و میراساز از روش فراابتکاری اجتماع سالپ (SSA ) با تابع هدف حداقل کردن خطای ناشی از تغییرات فرکانس دو ناحیه استفاده شده است. در این میراساز پیشنهادی به دلیل استفاده از سیگنال‌های سراسری(WAMS ) جهت افزایش کنترل‌پذیری و مشاهده‌پذیری بیشتر مودهای نوسانی و تاخیر زمانی ناشی از این سیگنال‌ها نیز در نظر گرفته شده است. علاوه بر این عدم قطعیت موجود در میزان باد و تاخیر زمانی موجود در سیگناهای سراسری به صورت احتمالی محاسبه شده است. روش پیشنهادی بر روی سیستم قدرت دو ناحیه‌ای شش ماشینه به همراه مزرعه بادی اعمال شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی حاکی از عملکرد بهتر و پایداری سیستم قدرت  با استفاده از روش پیشنهادی می‌باشد.

زهرا مروج، سجاد باقری، گئورک قره پتیان،
دوره 8، شماره 1 - ( 6-1400 )
چکیده

امروزه جهت حفاظت ترانسفورماتورهای قدرت در مقابل انواع خطاها و پیشامدها از رله دیفرانسیل استفاده می­گردد. با وجود پیشرفت­های صورت گرفته در تکنولوژی ساخت رله­ها، همچنان تشخیص و تمایز پیشامدهای مختلف از مهمترین چالش­هایی است که مهندسان حفاظت با آن روبرو هستند. در این مقاله، روش ترکیبی هوشمند جهت تشخیص و کلاسه­بندی خطاهای الکتریکی داخلی، خطاهای خارجی در هنگام اشباع ترانسفورماتورهای جریان و جریان هجومی در ترانسفورماتورها پیشنهاد شده است. ابتدا، جریان­ خطاهای داخلی، خارجی و جریان هجومی ترانسفورماتورهای قدرت توسط شبیه­ساز دیجیتال زمان حقیقی(RTDS) و بسته نرم افزاری آن (RSCAD) شبیه­سازی می­گردد. سپس، سیگنال­های نمونه­برداری شده در پیشامدهای مختلف جهت تشخیص و تمایز  به نرم­افزار MATLAB انتقال داده می­شود. در این مرحله، با استفاده از روش­ طبقه­بندی بیزین که اطلاعات داده­های آموزشی را مستقیماً مورد ارزیابی قرار می‌دهد، خطاهای خارجی از سایر شرایط عملکردی ترانسفورماتور تفکیک می­شود. سپس، سایر  پیشامدها از قبیل جریان هجومی و خطاهای الکتریکی داخلی توسط روش­های درخت تصمیم­گیری و ماشین بردار پشتیبان از یکدیگر متمایز خواهند شد. نتایج بدست آمده نشان می­دهد که روش حفاظت ترکیبی هوشمند پیشنهادی قابلیت تشخیص و کلاسه­بندی پیشامدهای مختلف در ترانسفورماتورها را در حالت زمان حقیقی با دقت مناسبی دارد که از نوآوری اصلی این مقاله با سایر تحقیقات منتشر شده می­باشد.
وحیدرضا جعفری نیا، محسن احمدنیا، احمد حاجی پور،
دوره 8، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده

در این مقاله یک روش کنترل­ پیش‌بین مدل تطبیقی جدید بر مبنای توابع لاگر برای مساله کنترل فرکانس-بار یک سیستم قدرت چند-ناحیه‌ای ارایه شده است که در آن، تخمین مدل داخلی سیستم قدرت با استفاده از روش حداقل مربعات بازگشتی بطور آنلاین بروزرسانی می‌شود. استفاده از مدل داخلی تطبیقی دارای کاهش مرتبه در ساختار کنترل پیش‌بین مدل، نوآوری این پژوهش است. در سیستم مورد مطالعه، کنترل هر ناحیه بطور مستقل طراحی شده است بطوریکه پایداری سیستم حلقه بسته کل تضمین شود. به منظور تایید کارایی طرح پیشنهادی، شبیه‌سازی‌های عددی برای یک سیستم قدرت سه-ناحیه‌ای انجام شد و نتایج آن با نتایج حاصل از کنترل پیش‌بین مدل (MPC) مرسوم و کنترل تناسبی-انتگرالی-مشتقی (PID) مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج شبیه‌سازی نشان داد که طرح پیشنهادی نسبت به کنترل‌های PID و MPC در دفع اغتشاش بار پله‌ای (با توجه به پارامترهای نامی و پارامترهای دارای عدم‌قطعیت) بهتر عمل می‌کند و با این وجود، به لطف استفاده از مدل دارای کاهش مرتبه و توابع لاگر، بار محاسباتی را نسبت به MPC مرسوم بطور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.


 
سجاد باقری، فاطمه صفری، نسیم شهبازی،
دوره 8، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده

این مقاله، به بررسی و عملکرد حفاظت دیفرانسیل ترانسفورماتورهای قدرت در حضور انواع خطا­های داخلی، خطاهای خارجی و خطاهای فرامرزی1 در حضور اشباع ترانسفورماتورهای جریان که از نوآوری اصلی این تحقیق بشمار می­رود، پرداخته است. تشخیص و طبقه­بندی خطاهای فرامرزی از سایر پیشامدها، از مهمترین چالشهایی است که امروزه مهندسان حفاظت با آن روبرو هستند. لذا در این تحقیق، از تبدیل موجک گسسته حداکثر همپوشانی2 به‌منظور تشخیص و طبقه­بندی دقیق این پیشامدها براساس استخراج شاخص­های ضرایب انرژی ویژگی­های برتر در سطوح مختلف انرژی استفاده شده است. ابتدا، خطاهای فرامرزی، خطاهای داخلی و خارجی و همچنین پدیده جریان هجومی بر روی سیستم مورد مطالعه در محیط نرم‌افزار EMTP شبیه‌سازی و جریان دیفرانسیل در پیشامدهای مختلف نمونه­برداری شده است. سپس، شاخص­های میانگین مجموع ضرایب انرژی هر سطح توسط تبدیل موجک گسسته حداکثر همپوشانی توسط نرم افزار MATLAB محاسبه شده و براساس مقادیر شاخص­ها، تمایز و کلاسه بندی پیشامدها صورت می­گیرد. نتایج بدست آمده از شبیه­سازی­ها تأیید می­کند که الگوریتم حفاظتی پیشنهادی قابلیت تشخیص و طبقه­بندی خطاهای فرامرزی از دیگر پیشامدها را در شرایط مختلف کاری ترانسفورماتورها داشته و سبب بهبود عملکرد حفاظت دیفرانسیل و افزایش قابلیت اطمینان سیستم قدرت خواهد شد.
فرهاد امیری، محمد حسن مرادی،
دوره 9، شماره 2 - ( 12-1401 )
چکیده

در ریزشبکه جزیره‌ای به علت اینکه از مبدلهای الکترونیک-قدرت برای مبادله توان استفاده می‌شود و این مبدل‌ها، اینرسی بسیار پایینی دارند، در نتیجه پایداری فرکانسی ریزشبکه را به خطر می‌اندازد. کنترل اینرسی مجازی به منظور بهبود پایداری فرکانسی در ریزشبکه جزیره‌ای به کار برده شده است. معمولا از تکنیک کنترل مشتق برای پیاده‌سازی کنترل اینرسی مجازی در ریزشبکه استفاده شده است. عواملی مانند اغتشاش و عدم قطعیت پارامترهای ریزشبکه جزیرهای، عملکرد کنترل اینرسی مجازی را به خطر می‌اندازد و ممکن است سبب ناپایداری فرکانسی سیستم شود. بنابراین ساختار کنترل اینرسی مجازی نیازمند یک کنترل کننده تکمیلی است که بتواند اثر اغتشاش وارد بر ریزشبکه را تا حد امکان تضعیف کند و در برابر عدم قطعیت پارامترهای ریزشبکه مقاوم باشد. در این مقاله، یک روش کنترلی مقاوم در ساختار کنترل اینرسی مجازی به کاربرده شده است که از فیدبک خروجی سیستم استفاده می‌کند. روش پیشنهادی بر مبنای نامساوی ماتریس خطی بیان شده و بر پایه معیار لیاپانوف اثبات شده است. از جمله مزایای روش پیشنهادی می‌توان به تضعیف اغتشاش، مقاوم در برابر عدم قطعیت پارامترهای ریزشبکه و افزایش درجات آزادی برای کنترل سیستم در این روش اشاره کرد. نتایج روش پیشنهادی برای بهبود عملکرد کنترل اینرسی مجازی، در چند سناریو مختلف با در نظر گرفتن عدم قطعیت پارامترهای ریزشبکه دو ناحیه‌ای و نیز اغتشاشهای وارد بر ریزشبکه با چندین روش مقایسه شده است و موثر بودن روش پیشنهادی از لحاظ بهبود پایداری فرکانسی نشان داده شده است.
دکتر سهیل رنجبر،
دوره 10، شماره 1 - ( 1-1402 )
چکیده

در این مقاله، یک روش جدید جهت آشکارسازی ناپایداری گذرای ناحیه گسترده ولتاژی سیستم قدرت به کمک تئوری بیزین ارائه می ­شود. الگوریتم پیشنهادی روشی موثر برای طبقه بندی داده های دینامیک شیکه بوده به نحوی ­که برای طبقه بندی داده ها از یک سری جفت داده ها به عنوان پارامترهای ورودی-خروجی برای الگوریتم بیزین استفاده می شود. برای این منظور، با توجه به مفهوم مشاهده­ پذیری، سیگنال­ های سراسری با بالاترین نرخ دقت مشخص می­ شوند و بهعنوان سیگنال ­های کاندید ورودی به رله پیشنهادی بیزین مورد ارزیابی و تست قرار می ­گیرند. همچنین برای آموزش رله بیزین پیشنهادی، با استفاده از تکنیک انتخاب ویژگی در محیط برون خط، ویژگی­ هایی با قابلیت تخمین رفتارهای دینامیکی ژنراتورهای سنکرون شناسایی شده و به عنوان ورودی به رله انتخاب می ­شوند. برای استخراج نتایج از یک شبکه آزمایشی استاندارد 39 باسه IEEE استفاده شده و خطاها در شرایط مختلف به شبکه اعمال و پارامترهای پیشنهادی در دو زمان قبل از خطا و بعد از خطا نمونه برداری می شوند. نتایج به دست آمده نشان دهنده توانایی روش به کار رفته در یافتن تابع هدف و تشخیص یک وضعیت ناپایداری ناحیه گسترده ولتاژی است.

صفحه 1 از 1     

سامانه های غیرخطی در مهندسی برق Journal of Nonlinear Systems in Electrical Engineering
نشریه سامانه‌های غیرخطی در مهندسی برق در خصوص اصول اخلاقی انتشار مقاله، از توصیه‌های «کمیته بین‌المللی اخلاق نشر» موسوم به COPE و «منشور و موازین اخلاق پژوهش» مصوب معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت می‌کند.
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4642