|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
5 نتیجه برای آشوب
مصطفی فرامین، محمد عطایی، دوره 2، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
در این مقاله بروز پدیده ی آشوب به ازای محدوده ای از پارامترها در دینامیک وضعیت ماهواره اثبات شده و یک کنترل کننده ی غیر خطی مناسب طراحی می گردد که ضمن حصول عملکرد مطلوب سیستم، کنترل وضعیت آشوبی را نیز تضمین کند. به این منظور با توجه به اینکه معادلات دینامیکی ماهواره ی سه محوره به صورت یک سیستم غیرخطی ناخودگردان توصیف می شود، ابتدا تکنیکی جهت محاسبه ی نماهای لیاپانف اینگونه سیستم ها که می تواند مبیّن آشوبی بودن سیستم باشد، ارائه می شود و با استفاده از آن رفتار آشوبناک سیستم در محدوده ای از پارامترها اثبات می گردد. سپس یک کنترل کننده ی مد لغزشی بازگشت به عقب بر اساس عملکرد مطلوب پیشنهاد شده و پایداری سیستم حلقه بسته بر اساس تئوری لیاپانف اثبات می گردد. علاوه بر این با تبدیل سیستم به فرم سازگار با شرایط قضیه ی ملنیکف با استفاده از این روش تحلیلی، حذف پدیده ی آشوب در سیستم کنترل شده تضمین می گردد. محاسبه ی نمای لیاپانف سیستم حلقه بسته نیز مؤید این موضوع است. در پایان نتایج شبیه سازی حاصل از اعمال کنترل کننده ی پیشنهادی برای نواحی مختلف کاری ارائه می گردد.
وحید بهرامی، محمد منثوری، محمد تشنه لب، دوره 3، شماره 1 - ( 6-1394 )
چکیده
در این مطالعه، کنترل کننده شبکه عصبی راف مبتنی بر توابع شعاعی مدل مرجع با آموزش پسخور خطا برای کلاسی از سیستم های غیرخطی در حضور عدم قطعیت محدود ارائه می گردد. کنترل کننده ارائه شده به فرم ترکیبی، شامل کنترل کننده شبکه عصبی راف مبتنی بر توابع شعاعی و کنترل کننده کلاسیک می باشد. به دلیل استفاده از کنترل کننده کلاسیک در کنار کنترل کننده هوشمند، می توان انتظار محدود بودن پاسخ حالت گذرا را داشت. وزن های لایه خروجی کنترل کننده شبکه عصبی راف مبتنی بر توابع شعاعی، پارامترهایی به فرم بازه ای هستند. با استفاده از تابع لیاپانوف مناسب بر اساس خروجی کنترل کننده کلاسیک، قوانین به روزکردن پایدار وزن های لایه خروجی کنترل کننده شبکه عصبی راف مبتنی بر توابع شعاعی بر پایه اثبات پایداری استخراج شده اند. به منظور نشان دادن کارایی کنترل کننده طراحی شده، شبیه سازی جهت کنترل و همزمانسازی سیستمهای آشوب نوسانگر دافینگ و جنسیو- تسی اجرا و نتایج با حالتی که وزنهای لایه خروجی کنترل کننده به فرم غیر راف می باشند، مقایسه شده اند که نشان دهنده مقاومت بیشتر کنترل کننده ارائه شده در مقایسه با کنترل کننده غیر راف دارد. نتایج حاکی از طراحی مناسب کنترل کننده ارائه شده، می باشد.
مهدی دلیر، نوشین بیگدلی، دوره 6، شماره 1 - ( 11-1398 )
چکیده
در این مقاله، کنترلکننده مرتبه کسری مقاوم هوشمند تطبیقی برای سیستمهای مرتبه کسری آشوبناک با تاخیر در ورودی کنترلی، عدم قطعیت و اغتشاش خارجی طراحی میشود. تاخیر زمانی به دو صورت ثابت و متغیر با زمان در نظر گرفته میشود. با توجه به تغییرات نقطه کار از کنترل تطبیقی برای به روز رسانی اطلاعات لحظهای سیستم استفاده میشود و از کنترلکننده هوشمند به منظور تخمین عدم قطعیتها و اغتشاشات و غیرخطینگیهای سیستم با توجه به اطلاعات لحظهای حاصل از کنترل تطبیقی مورد استفاده قرار میگیرد. کنترل مدلغزشی که پایداری مجانبی را در سیستم با وجود عدم قطعیت و اغتشاش فراهم میآورد به عنوان کنترلکننده مقاوم استفاده میشود. با استفاده از قضیه لیاپانوف و لم باربالات، پایداری مجانبی سیستم مرتبه کسری آشوبناک با تاخیر در ورودی و نامعینی و اغتشاش خارجی به وسیله کنترلکننده طراحی شده اثبات میگردد. در آخر نیز با استفاده از نتایج شبیهسازی سیستم آشوبناک اقتصادی و همچنین سیستم عرضه و تقاضای انرژی، عملکرد کنترلکننده طراحی شده مورد بررسی قرار میگیرد.
عباس کریمی نیا، حسن زرآبادی پوز، دوره 8، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده
در این مقاله، مسئله پایدارسازی و همزمانسازی سیستمهای آشوبناک لورنز و چوآ در حضور عدم قطعیت به کمک استراتژی کنترل مد لغزشی مرتبه کسری مبتنی بر قوانین تطبیق غیرخطی موردبررسی قرار می گیرد. سیستم های لورنز و چوآ معرف مدل های دینامیکی مرتبه سوم هستند که به ازای پارامترهایی معین از رفتاری آشوبناک برخوردار هستند. قانون کنترل پیشنهادی از دو بخش کنترل مد لغزشی و قانون کنترل تطبیقی تشکیل شده است. ابتدا با فرض اینکه اطلاعات لحظه ای بخش غیرخطی دینامیک سیستم آشوبناک در دسترس نیست، از معادله رگرسور خطی شامل یک بخش نامعلوم استفاده می شود. به کمک تئوری پایداری لیاپانوف و بر اساس اصول حساب مرتبه کسری، قانون تطبیقی برای تخمین لحظه ای بخش نامعلوم توسعه می یابد. بعلاوه، با تعریف سطوح لغزش بر حسب سیگنال های خطا و تحقق شرط دسترسی نمایی برای تضمین پایداری حلقه بسته، قانون کنترل مد لغزشی شامل دو بخش کنترل معادل و کلیدزنی استخراج می شود. در نهایت، قانون کنترل نهایی با تلفیق قوانین کنترل مد لغزشی و تطبیقی استخراج می شود. ویژگی مهم رویکرد پیشنهادی قابلیت مواجهه با عدم قطعیت های غیرانطباق یافته و اثرات غیرخطی دینامیک سیستم های آشوبناک و هدایت متغیرهای حالت به سمت سطح لغزش به ازای شرایط اولیه دلخواه است. عملکرد الگوریتم پیشنهادی با تحقق مسئله پایدارسازی برای سیستم آشوبناک لورنز و همزمانسازی دو سیستم آشوبناک لورنز و چن ارزیابی و تحلیل می شود.
جواد مصطفایی، حسین نوروزی، حسن کشاورز زیارانی، منصور همتی، دوره 8، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده
|
|
|
|
نشریه سامانههای غیرخطی در مهندسی برق در خصوص اصول اخلاقی انتشار مقاله، از توصیههای «کمیته بینالمللی اخلاق نشر» موسوم به COPE و «منشور و موازین اخلاق پژوهش» مصوب معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت میکند. |
|
|
|