|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای شبکه توزیع
مهدس یاشار هاشمی، دکتر خلیل ولی پور، مهدس بابک هاشمی، دوره 2، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده
در این مقاله یک روش برای تعیین مکان بهینه و تنظیم تپ چنجر محدود کننده جریان خطای ابررسانای نوع شار قفل با تپ چنجر (MSFCL) با مطرح کردن معیار کاهش جریان خطا و افزایش قابلیت اطمینان شبکه توزیع متصل به تولیدات پراکنده (DG) ارائه شده است. MSFCL یک نوع محدود کننده جریان خطای ابررسانای (SFCL) قابل انعطاف است که نسبت به SFCL های قبلی برتری هایی دارد. سه تابع هدف بر اساس شاخص قابلیت اطمینان، معیار کاهش جریان خطا و تعداد MSFCL نصب شده، فرمول بندی می شود و الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات غیرخطی چندهدفه (MOPSO-NTVE) به منظور جایابی، طراحی و تنظیم تپ چنجر MSFCL برای رسیدن به هدف مطلوب استفاده می شود. فرآیند تصمیم گیری بر اساس روش ترجیح براساس مشابهت به راه حل ایدهآل (TOPSIS) برای پیدا کردن بهترین حل از بین مجموعه جواب های پارتوی بدست آمده از الگوریتم MOPSO-NTVE استفاده شده است. یک آنالیز مقایسه ای روی باس 4 و باس 2 شبکه توزیع ری بیلتون (RBTS) ما بین نتایج بدست آمده از کاربرد SFCL نوع مقاومتی (RSFCL) و MSFCL ارائه شده است. نتایج نشان می دهد که جایابی بهینه MSFCL نسبت به SFCL نوع مقاومتی می تواند شاخص های قابلیت اطمینان و شاخص کاهش جریان خطا را با تعداد کمتر بهبود بخشد.
مهندس کریم امیری، دکتر رسول کاظم زاده، دوره 5، شماره 1 - ( 11-1397 )
چکیده
توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر، تولید پراکنده، ذخیرهساز انرژی و بارهای کنترل پذیر غیرخطی در شبکههای توزیع امروزی، باعث شده اند که مسئله تخمین حالت در شبکههای توزیع هوشمند و اکتیو مورد توجه قرار گیرد. عملکرد مرکز مدیریت انرژی شبکه توزیع، براساس نتایج حاصل از تخمین حالت، استوار است. در این مقاله، تخمین دو مرحلهای با پروسه کاهش شبکه، پیشنهاد شده است. با توجه به کمبود اندازهگیر در شبکه توزیع، بدست آوردن اطلاعات اولیه دقیق از شرایط شبکه باعث بهبود عملکرد تخمین میشود. تخمین حالت اولیه با پروسه کاهش شبکه برای بدست آوردن اطلاعات اولیه دقیق، انجام میگیرد، اطلاعات اولیه به عنوان اندازهگیر برای بهبود عملکرد تخمین ثانویه، به کار میرود. این روش باعث حل مشکل کمبود اندازهگیرهای دقیق و بهبود دقت تخمین شبکه، میشود. روش موردنظر بر روی شبکه توزیع 69 باسه استاندارد IEEE اعمال می شود و نتایج آن نشان داده شده است.
مهندس بابک دهقانفر، دکتر محسن کیا، مهندس لیلا ظفری، دکتر حمیدرضا آراسته، مهندس فرخنده جباری، دوره 9، شماره 2 - ( 12-1401 )
چکیده
دنیای مدرن امروزی به منظور تامین تقاضای رو به رشد انرژی الکتریکی نیازمند کاربرد سیستمهای قدرت دارای قابلیت اطمینان بالاست. به عنوان مثال، پیک مصرف برق در فصل تابستان کاربرد منابع انرژی تجدیدپذیر جهت تامین بار، سیستمهای ذخیرهساز انرژی جهت مدیریت سمت تولید، برنامههای پاسخگویی بار به منظور مدیریت سمت تقاضا و سایر راهکارهای مقابله با بحران انرژی را ضروری ساخته است. اتصال منابع انرژی تجدیدپذیر مبتنی بر فناوریهای الکترونیک قدرت به شبکه سبب بروز مسائلی چون آلودگی کیفیت توان و خطای عملکرد دستگاههای حفاظتی میشود که باید در برنامهریزی و بهرهبرداری از سیستم در نظر گرفته شود. با در نظر گرفتن چالشهای یاد شده و نیاز به یک روش بهینه برای بهبود کارآیی سیستمهای توزیع، صنعت برق را به سوی استفاده از فناوریهای جدید سوق داده است. منابع تولید پراکنده یکی از عناصر مهم و جدانشدنی سیستمهای توزیع مدرن هستند که از این میان استفاده از منابع بادی و فتوولتائیک روز به روز با افزایش تقاضای انرژی الکتریکی در پی عواملی چون افزایش جمعیت، مصارف غیرمجاز نظیر دستگاههای غیرمجاز استخراج رمزارز، افزایش تاسیسات تهویه مطبوع برقی، گسترش مییابد. با این حال، محدودیتهای موجود در مقدار نفوذ منابع تولید پراکنده یکی از اصلیترین چالشها در توسعه استفاده از این منابع است. به طور کلی، این مقاله به دنبال روشی جهت بهبود ظرفیت میزبانی شبکه توزیع از منابع تولید پراکنده با استفاده از بازآرایی و جبرانسازی توان راکتیو است. به طور خلاصه، مدلسازی بازآرایی شبکه توزیع و منابع جبرانساز توان راکتیو، افزایش ظرفیت میزبانی شبکه توزیع و مدلسازی عدم قطعیتهای موجود در مسئله اصلیترین اهدافی است که در این مقاله انجام شده است. لازم به ذکر است، تابع هدف مساله پیشنهادی افزایش ظرفیت میزبانی شبکه توزیع با کمینهسازی هزینههای انرژی دریافتی از شبکه بالادست، انرژی منابع تولید پراکنده، تولید توان منابع جبرانسازی توان راکتیو و نیز هزینه قابلیت اطمینان شبکه توزیع است. علاوه بر این، قیود فنی شبکه نیز به عنوان محدودیتهای موجود در نظر گرفته میشود. همچنین، به منظور دستیابی به نقطه بهینه مطلق با زمان اجرای بسیار پایین و درصد خطای بسیار پایین، مدل خطی آمیخته با عدد صحیح مسأله نیز توسعه داده میشود. نتایج حاصل از شبیهسازی نشاندهنده مزایای استفاده از روش پیشنهادی در افزایش ظرفیت میزبانی و درنتیجه توسعه استفاده از منابع تجدیدپذیر است.
|
|
|
|
نشریه سامانههای غیرخطی در مهندسی برق در خصوص اصول اخلاقی انتشار مقاله، از توصیههای «کمیته بینالمللی اخلاق نشر» موسوم به COPE و «منشور و موازین اخلاق پژوهش» مصوب معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت میکند. |
|
|
|